Geluidjes


Voor het fotograferen van honden maak ik nog wel eens gebruik van "geluidjes". Ik heb een handige app op mijn telefoon met allerlei geblaf. Zo'n geluidje wil nog wel eens helpen om de aandacht van de hond te trekken mocht het nodig zijn. Zo ook bij deze twee knappe kerels. Ze zaten prachtig model, maar om ze allebei precies de goede richting op te laten kijken, in een omgeving waar veel te zien is, dat viel nog niet mee. Dus hoog tijd om mijn "Blaf app" in te zetten.

Plat liggend op de grond pak ik mijn telefoon en zoek de app op. In die app kan ik kiezen uit een stuk of 10 soorten geblaf. Waarschijnljk ben ik bij eerdere shoots nooit verder gekomen dan de eerste 7 geluidjes blijkt niet veel later... Met mijn camera in de aanslag (in een ondertussen onmogelijke houding) activeer ik het eerste geluid: een rustig blafje. De heren zijn niet onder de indruk... Ik probeer er nog een paar..., nog steeds weinig reactie. Ondertussen ben ik bij blaf 8, tenminste dat dacht ik. Naast mij begint mijn mobiel keihard gigantisch te grommen!!!!!! Het leken wel tijgers daar in mijn telefoon... Die had ik niet verwacht! De heren waren in 1 klap wakker en ik had alle aandacht.

Ik bedacht me opeens dat ik toch wel 2 hele stoere grote honden voor de lens had, maar gelukkig keken ze me vooral heel verbaasd aan in plaats van dat ze even verhaal kwamen halen bij me, met mijn "stomme gegrom". Wat een geweldige Herders!

Cadeautje!


Tijdens een fotoshoot bereid ik me altijd zo goed mogelijk voor, maar niet alles is te plannen natuurlijk. En dat is maar goed ook.

De mooie lucht aan het eind van de shoot met het paard Doede, bij de molen van Laag Keppel, was een echt cadeautje!

Een mistige zondagochtend

De ingredienten voor de perfecte fotoshoot: Knappe modellen, een mistige ochtend en een net opkomend zonnetje.

Wat kan ik daar toch van genieten!

Tussen de koeien


Enige tijd geleden kreeg ik het verzoek van Boerin Agnes om haar koeien te fotogaferen.

Super knappe dames daar op stal en alles werd uit de kast gehaald om de aandacht van ze te trekken. Zelfs mijn auto met claxon werd ingezet voor een beetje aandacht.

Hier alvast een kleine "making off"

Op de cover!


Enige tijd geleden heb ik het concert van Normaal mogen fotograferen tijdens het Anhangerschapweekend (fanclubweekend) begin september in Zelhem.

Deze week viel de Anhangerschapbode bij mij op de mat, met op de cover een foto van Bennie Jolink, door mij gemaakt. Ontzettend leuk toch!

Een leuk artikel in de Zevenaar post

Klik hier voor de link naar het artikel

Brenda Beumer behaalt felbegeerde titel Brons Master


Op zaterdag 1 november heb ik mijn Brons Master Photographer titel behaald bij het jaarlijkse congres van het Master Photographers Network. De internationale jury was erg onder de indruk van mijn serie over honden.

De kwalificatie is toegekend door het Master Photographers Network (MPN). Het MPN is een netwerk van professionele fotografen dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden.

Deelnemers leggen hun 10 beste foto’s voor aan een internationale vakjury. Deze beoordeelt de beelden onder andere op kwaliteit, techniek en onderscheidenheid. Pas wanneer aan alle strenge eisen wordt voldaan, mag de kandidaat zich Master noemen.

Voor vakfotografen is een Master-titel een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is deze titel een bevestiging voor de consument dat zij met een gekwalificeerde vakfotograaf te maken heeft, wiens werk door internationale topfotografen is getoetst. Master Photographers Network maakt zich sterk voor het niveau van creatieve professionele fotografie. Dit doet zij door middel van de Master-kwalificaties, maar ook seminars, workshops en congressen met inspirerende nationale en internationale sprekers.

Het afgelopen jaar heb ik een hele hoop knappe hondenmodellen gefotografeerd. Hieruit is een grote selectie foto's gekomen. Uit deze foto's heb ik samen met mijn coaches een panel samengesteld van 5 buiten en 5 studiofoto's. Dit panel is door een internationale vakjury positief beoordeeld en ik mag mij vanaf nu Brons Master Photographer noemen!!!!!

Hartelijk dank aan mijn coaches Colijn van Noort en Ilse Bekker, de eigenaren en natuurlijk aan de knappe modellen!!!!