Geluidjes


Voor het fotograferen van honden maak ik nog wel eens gebruik van "geluidjes". Ik heb een handige app op mijn telefoon met allerlei geblaf. Zo'n geluidje wil nog wel eens helpen om de aandacht van de hond te trekken mocht het nodig zijn. Zo ook bij deze twee knappe kerels. Ze zaten prachtig model, maar om ze allebei precies de goede richting op te laten kijken, in een omgeving waar veel te zien is, dat viel nog niet mee. Dus hoog tijd om mijn "Blaf app" in te zetten.

Plat liggend op de grond pak ik mijn telefoon en zoek de app op. In die app kan ik kiezen uit een stuk of 10 soorten geblaf. Waarschijnljk ben ik bij eerdere shoots nooit verder gekomen dan de eerste 7 geluidjes blijkt niet veel later... Met mijn camera in de aanslag (in een ondertussen onmogelijke houding) activeer ik het eerste geluid: een rustig blafje. De heren zijn niet onder de indruk... Ik probeer er nog een paar..., nog steeds weinig reactie. Ondertussen ben ik bij blaf 8, tenminste dat dacht ik. Naast mij begint mijn mobiel keihard gigantisch te grommen!!!!!! Het leken wel tijgers daar in mijn telefoon... Die had ik niet verwacht! De heren waren in 1 klap wakker en ik had alle aandacht.

Ik bedacht me opeens dat ik toch wel 2 hele stoere grote honden voor de lens had, maar gelukkig keken ze me vooral heel verbaasd aan in plaats van dat ze even verhaal kwamen halen bij me, met mijn "stomme gegrom". Wat een geweldige Herders!