Brenda & KarolienBijzonder hoe dingen soms samenkomen. Na jaren komen we elkaar weer tegen, Brenda de fotografe en Karolien de boerin. Beiden lopen we al een tijdje met een idee. Brenda wil een mooi fotoboek maken en Karolien wil boerderijdieren graag een podium geven.

Aan de keukentafel krijgt het idee al snel vorm. Het moet een boek worden waarin we laten zien hoe bijzonder en mooi de "Big 5" boerderijdieren zijn! Deze dieren die zo belangrijk zijn voor ons allen verdienen het om mooi in beeld gebracht te worden, met leuke informatieve teksten ondersteund. Wij willen een ode brengen aan het vee.

Samen gaan we bij de boeren op zoek naar hun verhalen. Bijzonder is het contact met de boeren. Aan hun keukentafel horen we de mooiste verhalen en informatie. Met grote passie vertellen de boeren over het vak en hun dieren. Uren zit Brenda in stallen en weilanden voor de mooiste plaatjes. Wat een ervaring om van zo dicht bij mee te mogen kijken!

Wij hebben genoten van het hele proces, vanaf onze eerste brainstormsessie, de gesprekken met de boeren, het fotograferen door weer en wind, het contact met de dieren, het uitzoeken van al die prachtige foto’s en informatie, liters koffie, veel koekjes en de grote gastvrijheid en medewerking van iedereen.

Dank aan Ellen en Jolanda voor hun inspiratie en het meedenken, de teksten en de vormgeving. Dank aan onze mannen, familie en vrienden voor hun geduld. Speciale dank aan alle boeren die zo enthousiast meegewerkt hebben en waar we zo welkom waren! Geweldig hoe zij hun bedrijf en zichzelf openstelden voor ons idee, zodat we hun dieren in beeld konden brengen. Dit is ook een ode aan jullie!


Geniet van Ode aan het vee!

Brenda en Karolien


Karolien

(Mede) eigenaresse van Melkveebedrijf De Fuik en excursieboerderij Hippe koeien in Didam. Moeder van 2 prachtige dochters.

Maatschappelijk betrokken onderneemster. Informeert de buitenwereld graag over de melkveehouderij. Gaat haar dromen achterna. Passie voor werk en dieren.

Brenda

Veelzijdig professioneel fotografe van mens en dier, woonachtig in Babberich. Fotograaf bij Brenda Beumer Fotografie. Altijd op zoek naar het juiste moment, het gevoel, die speciale blik. Dierbare momenten vastleggen en voor een mooie tastbare herinnering zorgen, dat is mijn passie.

Paardengek, levensgenieter, bezige bij, oog voor details, Liemerse roots, Achterhoeks hart, gek op uitdagingen, feestjes en lekker eten!